Budapesti Templomi Séták XI. - Élménybeszámoló

11. templomi sétánkon Óbudára, a Kiscelli Kálváriához és a Szalézi rendház Segítő Szűz Mária templomába zarándokoltunk.

A Kiscelli Kálváriát egy domboldalon vezető út mentén állították fel, ahol házak, erdős rész, tisztás és gyermekjátszótér is szegélyezi. Zarándok csoportunk itt végezte a nagyböjti keresztutat.Többen elhaladtak mellettünk szó nélkül, nem tudjuk, mit gondolhattak rólunk. Különösen feltűnt számunkra egy három év körüli kislány, aki több stáción keresztül követett minket, nézte a képeket. Kezemben egy feszület volt. Egészen közel jött hozzám, de nem engem nézett, csak merően, szó nélkül a Megfeszítettet. Vajon az Úr mit mondhatott neki, mivel vonzotta? Ez titok marad számunkra, az Ő titkuk, de minket, akik ezt láttuk, nagyom meghatott.

A keresztút járás után a Segítő Szűz Mária templomban tartott szentmisén vettünk részt. A mise előtt P. Baji János SDB szalézi atya röviden ismertette a Szalézi rend történetét és alapítójuknak, Bosco Szent Jánosnak életét, akinek idén ünnepeljük születésének kétszázadik évfordulóját.

A szentmisén Szent Lukács által följegyzett példabeszédet: a Tékozló fiú történetét hallottuk. A történetben szereplő apához hasonlóan Isten is tárt karokkal várja azokat, akik megbánják bűneiket.

A lelki élményekben gazdag nap befejezéseként a Don Bosco cukrászda finomságai között válogatva fejeztük be zarándoklatunkat.

Gy. Magdi és G. Marika