Hírek
Budapesti Templomi Séták I.

Januártól új zarándoklat indult a Rákoshegyi Családok Egyesülete szervezésében "Budapesti Templomi Séta" elnevezéssel.
Nagyon jó kezdeményezés, hogy ne csak határon túli Mária kegyhelyeket látogassunk, hanem ismerjük meg környezetünk nevezetességeit, Mária templomait is.

Ennek a gondolatnak megvalósítása volt a Parlament és a magyarok legfőbb temploma, a Bazilika megtekintése.
Györgyi Magdi

Bővebben...
 
Máriavölgyi zarándoklat 2013.10.05.

Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a csodálatos zarándokúton! Megérintette a lelkemet az a sok szeretet, ami szinte sugárzott az egész társaságból. A templom és környékének varázsa, valamint a közös imádkozások nagy hatással voltak rám. A szervezés is nagyon jó volt. Szeretnék máskor is részt venni ilyen utakon.

Pál Gabi

További beszámolók
 
Czestochowa-i zarádokút 2013.08.17-20. (Gy. Magdi)

Egyházközségünk 4 napos zarándokutat szervezett Lengyelországba. Úti célunk Krakkó és Czestochowa volt. A teljesség igénye nélkül szeretnék beszámolni erről az útról, különösen arról, ami engem leginkább megérintett.


Úgy érzem, az emberiség olyan mértékben távolodott el Istentől, hogy legnagyobb szükségünk az Ő irgalmasságára van. Számomra ezt jelképezte, hogy Krakkóba első utunk az Isteni Irgalmasság Bazilikájához vezetett. Három órakor az "Isteni Irgalmasság órája” imáit annak a zárdának a kápolnájában imádkoztuk, ahol Szent Faustína nővér élt, az ő sírja és ereklyéje előtt, az Irgalmas Jézus képénél. Szentmisénk a Bazilika altemplomában levő magyar kápolnában volt. Az oltár előtt Szent István királyunk ereklyéje látható, a falakról magyar és a lengyelekkel közös szentjeink mozaikképei néznek ránk.

 

Bővebben...
 
Czestochowa-i zarádokút 2013.08.17-20. (K. Magdi)

Én a második naptól kezdeném....

 

Zarándokutunk másnapján Krakkóban ébredtünk jó korán, 3/4 6-kor, s így a hotelszobánk ablakából megcsodálhattuk a napfelkeltét. Sok látnivaló ígérkezett e-napra is, így a reggeli után 1/2 8-kor a Bárka templom megtekintése után Mogila-ba indultunk, amely a krakkói királyi vártól, a Waweltől 8 km-re található. E hely középkori latin elnevezése „Clara Tumba”, azaz „tiszta sírhalom”. Itt található az 1225-ben alapított ciszterci apátsági templom és kolostor. Béla atya részletesen ismertette a ciszterci-szerzetesrend lelkiségét és reguláját. Ez a szent hely Lengyelországban a ciszterci szerzetesrend szíve közel 8 évszázada. Az apátsági templomot VI. Pál pápa „bazilika minor” rangra emelte, azaz az ide zarándokló hívek különleges lelki kegyelmekben, búcsúban részesülhetnek. Az apátsági templom román és gótikus stílusú, de freskóiban a reneszánsz művészet is reprezentálva van. Ilyen a szentélyben, a főoltár felett a csodálatos „Angyali üdvözlet”. Mégis a legmegrendítőbb e helyen az a mellékoltár volt, ahol a Lengyel Katolikus Egyház legfiatalabb pap vértanújára, Jerzy Popieluszko atyára emlékeznek. Őt erőszakkal rabolták el a kommunista titkosszolgálat pribékjei 1984-ben és közel két hétig a legkegyetlenebbül halálra kínozták, majd összekötözve, a lábára követ erősítve a Visztulába dobták. 37 éves volt! II. János Pál pápa 2004-ben boldoggá avatta.

Bővebben...
 
Czestochowában jártunk! G. Józsi

Czestochowában jártunk!

Mikor Pünkösdkor a Csíksomlyói búcsún átadtuk a Madonna másolatát és Roman Majewszki Pálos perjel, Czestochowa – Jasna Góra kolostorának elöljárója magyarul köszönte meg a csíksomlyói Ferencesek ajándékát, már tudtam szép utunk lesz.
Lengyelországban sokan példaként tekintenek ránk a keresztény értékeket tükröző, új magyar alkotmány miatt, és a kereszténység védőbástyájának tartják Lengyelországot és hazánkat. A két nép történelmileg megalapozott és soha válságot nem mutató kapcsolata miatt egy jószomszédhoz mentünk elmélyíteni, felidézni közös múltunkat a történelemben és a hitben.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 5